tisdag 29 september 2009

Elbilsdagar på Tekniska Museet 18-20 September

Det var trevliga och soliga 3 dagar som Tekniska museet hade anordnat utställningen "Elbilar och andra gröna åk". Vi på ELBIL SVERIGE hade via Tommy Engkvist samarbetat så att vi fått dit en hel del elfordon.
Och efter ett mail fått kontakt med Boston Power som skickade över lite matriel + batterier så i sista stund kunde vara med , ett mycket intressant EL-bilbatteri.




På plats bland andra Clio-ägare var Caroline Magnusson med sitt gymnasieprojekt: att renovera en batterilös Renault Clio Electrique. Bilen stod uppställd på museets innergård i ett icke-körbart skick och Caroline jobbade flitigt med att montera batteripaketet. Bilen blev klar i tid och kunde köras hem! NyTekniks intervju med Caroline kan läsas på följande länk, http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/article642873.ece




Företaget Smartare än smart presenterade sitt konverteringspaket för Smart-bilar som snart ska släppas. Företaget levererar ett komplett kit med instruktioner som kunden kan installera själv. Företaget kan även utföra installationsarbetet. Man har inte bestämt sig för en viss batteriteknik, utan strävar efter att utveckla ett konverteringskit som kan användas med olika batteritekniker.
Läs mer på www.smartare.nu




Ett antal elmopeder var på plats i utställningshallen, bland annat från Ekoskoter (ovan) och ZETCITY.


Mer läsning om evenemanget återfinns här:

http://elbil.forum24.se/elbil-about1934-20.html
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/article632164.ece
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar